COOKIE DOUGH

 

Paistovalmis pikkuleipätaikina

Pakastepikkuleipätaikinasta voit leipoa aina tuoreita pikkuleipiä helposti ja nopeasti jääkaapista/pakastimesta suoraan pöytään. Tuote sopii hemmotteluun, juhlaan ja vierasvaraksi, sillä paiston aikana kotiin leviää herkullinen tuoreen leivonnaisen tuoksu.

Taikinapötköstä leikataan halutun kokoisia paloja. Pilkotut palat asetellaan leivinpaperille ja tarvittaessa vielä puolitetaan pienemmiksi paloiksi, neljään osaan, jos niin halutaan. 

Valmistusohje:
* Ota taikina jääkaapista /pakastimesta ja anna taikinan temperoitua huoneenlämmössä n. 30 min, jotta taikinaa on leikkausvaiheessa helppo leikata paloiksi. 
* Säädä paistouuni 200 C asteeseen. 
* Leikkaa taikinasta tarvitsemasi määrä n. 2 cm:n paksuisia siivuja. Leikkaa Cookie-siivut vielä keskeltä neljään osaan, niin että paloista tulee ns. kolmion mallisia. Mikäli haluat pikkuleivistä suurempia, älä jaa Cookie-siivuja neljään osaan.
* Asettele palat paistopellille leivinpaperin päälle. Paistossa Cookiet leviävät noin kaksinkertaisiksi.
* Paista tasalämmöllä uunin keskiosassa n. 8-10 min. 
Anna hetken jäähtyä ja nauti herkullisista vastapaistetuista pipareista.